Hakkari 3’lüğe hazırlanıyor

Hakkari halkı, 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Hakkari’de yine 3’te 3 yapacağını belirterek, AKP’nin bölgede tamamen silineceğini söyledi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Hakkari’de yüzde 90’lara varan oy oranıyla birinci parti oldu; 3 milletvekilliğinin tamamını aldı. Hakkari halkı, 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Hakkari’de yine 3’te 3 yapacağından emin.

Hakkarililere seçim hazırlıkları, tercihleri ve beklentilerini sorduk. Sadullah Besi, Hakkari’de her vatandaşın birer Selahattin Demirtaş olduğunu belirterek, büyük bir iradeyle seçimleri kazanacaklarını söyledi. Yüksek bir oy oranıyla 3 milletvekilliğini de alacaklarını dile getiren Besi, “Kürt halkı, birlik beraberlikle her şeyin üstesinde gelebilecek güçtedir. Amacımız liderlerimiz ve bizim üzerimizdeki bu zulmün ve tecridin kaldırılmasıdır. Biz sadece haklarımızı istiyoruz. Herkes elini vicdanına koyarak öyle sandığa gitsin” dedi.

HEP PARTİMİZİN YANINDAYIZ

Tüm halkların barışa ve kardeşliğe oy kullanmasını isteyen İsmail Keskin, barış ve kardeşliğin yolunun ise HDP’de geçtiğini vurguladı. Keskin şöyle konuştu: “Hakkari halkı olarak her zaman partimizin yanında yer aldık, bundan sonra da yer alacağız. Bu yüzden tüm gücümüzle partimiz için çalışıyoruz. Hakkari halkı, daha önce çok güçlü bir irade gösterdi ve tüm milletvekillerini aldı. 24 Haziran’da da bu aynen tekrarlanacak. Çünkü biz gücümüzü biliyoruz. Biz partimize nasıl güveniyorsak partimiz de bize öyle güveniyor."

AKP, ELİ BOŞ DÖNECEK

Kürt halkının kendi partisiyle ittifak yaptığını dile getiren Kahır Demir, AKP’nin Kürt halkının iradesini Meclis dışında bırakmayı amaçladığının farkında olduklarını söyledi. Demir, AKP’nin 24 Haziran’da başta Hakkari olmak üzere tüm Kürt illerinde eli boş döneceğini kaydetti. Demir, “Bizim de amacımız; bu seçimde partimizin ve halkımızın başarılı olmasıdır. Çok yüksek bir oy oranıyla Meclis'e gireceğimize inanıyoruz. Hakkari’de 3 milletvekilliğinin tamamı, genelde ise 100’ün üzerinde vekil çıkaracağız. Bizim gücümüz buna yetiyor" dedi.

AKP’YE DEMOKRASİ TOKADI

Mehmet Temel ise hiç kimsenin tereddüt içinde olmaması gerektiğini vurguladı. Temel, şunları ifade etti: “Temsilcilerimiz cezaevlerindedir. Onlar içeride olsalar bile, biz de birer Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydanız. AKP’nin zulmüne, 24 Haziran seçimlerinde çok güçlü bir şekilde cevap vereceğiz. AKP, hiçbir zaman Hakkari’de isteğini alamadı ve alamayacaktır. 24 Haziran'da Hakkari halkı olarak onlara demokrasi tokadı vuracağız.”