Gürpınar'da HDP bürosu halaylar eşliğinde açıldı

HDP Van İl Örgütü Seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar'da seçim bürosunu halaylarla açtı, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, İstanbul'da HDP Milletvekillerinin darp edilmesini kınadı.

Gürpınar'da seçim bürosunun açılışına HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Gürpınar Belediye eşbaşkan adayları Rojbin Akdağ ve Kemal Güler, HDP Gevaş Belediyesi eşbaşkan adayları Veysi Şeker ve Melek Arapoğlu ile DTK yöneticileri katıldı.

'BUNLARA DİZ ÇÖKMEYİZ!'

Açılış töreninde konuşan  HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, İstanbul'a tecride karşı yürümek isteyen HDP’li vekillerin polis tarafından engellenmesi kınadığını belirterek, Van Valiğinin HDP hakkındaki açıklamalarına da tepki gösterdi. Dede,  "Bir Vali çıkıp partimiz hakkında açıklama yapıyor. Valiler AKP il başkanı, kaymakamlarsa ilçe başkanı gibi davranıyor. Unutmayın, bizler sizler gibi atanmış değiliz. Bu halkın iradesiyiz. Biz bu tür baskılara ve laflara karşı diz çökmedik ve çökmeyeceğiz" dedi.

HDP Van  Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, "Kaymakamlar ilçelerde muhtarları çağırarak, partimize oy vermeleri durumunda hizmet ve yardım etmeyeceklerini söylüyormuş. Bu halk sizin hizmetinize de yardımınıza da muhtaç değildir. Onursuzca yaşayacağımıza, açlıktan ölürüz" ifadelerinde bulundu.