Günün öne çıkan haberleri

10 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

AKP hükümeti tarafından gasp edilen DBP’li Belediyelere atanan kayyumlar Van sahilini rant merkezi haline getirdi. AKP ve kayyumları şimdi de Van Gölü'nü satmaya başladı.

Efrîn zeytinlerini çalan Türk devleti pazarlama planını da devreye koydu. Efrîn'den çalınan zeytinler, 8 Kasım günü açılan Cindires sınır kapısından Türkiye’ye götürülecek.

FEMEN, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen devlet ve hükümet başkanlarını "savaş suçluları hoşgeldiniz" diyerek protesto etti.   

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevine başlayan Leyla Güven'i selamladı. Buldan, "Tecride karşı mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

PJAK, ABD'nin PKK'nin öncü kadroları hakkındaki kararına sert tepki göstererek, kararın DAİŞ, Erdoğan ve savaşa hizmet ettiğini belirtti. PJAK, "Kürt halkı son nefesine kadar önderlerine, mücadele edenlere sahip çıkacak" dedi.

HDP, tüm parti kurulları, milletvekilleri, il-ilçe örgütleri ve meclislerine bilgi notu göndererek, tecride karşı açlık grevine giren Leyla Güven'e destek eylemleri düzenlenmesini istedi.

HPG, Hakkari ve Şırnak'ta 6 ayrı üs bölgesine yönelik eylemler gerçekleştirildiğini açıkladı. HPG, sadece Şemdinli'ye bağlı Ortaklar Köyü Süngü Tepesi'nde Türk ordusunun 17 ölüsü, 37 yaralısı , 9 kaybının olduğunu bildi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki olarak durdurduğu Cizre Fırtınası Hamlesi’ni yeniden başlattığını duyurdu.