Günün öne çıkan haberleri

6 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Kobanê ve Girê Spî bölgelerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, yeni bir işgal başlatılırsa, bumerang etkisi yaparak Türkiye’yi vuracağını söyledi.

Adana’da Kürt mahallelerine uyuşturucu çeteleri yerleştirildi. Uyuşturucu ile mücadele edenler, cezaevlerine gönderildi. 90’lı yıllarda devlet baskısıyla Adana’ya göç edenler, çetelerin polis desteğiyle yerleştiği tepkisinde bulunuyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen ve 333’üncü haftasına giren nöbet eylemini devralan Bordeaux grubu üyeleri, herkesi Öcalan için Strasbourg’da olmaya çağırdı.

Dünya’da insanın ayak basmadığı doğal alanların payı bir yüzyılda en az 4 kat azalırken, geriye kalan dörtte birlik alanın yok olmasının önüne geçilemeyeceği uyarısı yapılıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya'ya verilen cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, gizli tanık olan bir itirafçının verdiği bilgilere dayanarak Kaya’ya 8 yıl 3 ay ceza verdi.

Irak’ta 2014-2017 yılları arasında DAİŞ’in denetimi altında bulunan bir bölgede yaklaşık 12 bin cesedin bulunduğu 200 toplu mezar bulundu. BM daha fazla toplu mezar bulunma ihtimali olduğunu açıkladı.

Strasbourg’da başlatılan ‘Öcalan’ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür’ eylemine Fransız polisinin saldırısı ardından yapılan açıklamada, Önderliğine sahip çıkan Kürt halkının baskılarla durdurulamayacağı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz’de yılın başından bu yana 2 bini aşkın göçmen ve mültecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.