Günün öne çıkan haberleri

5 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Türk rejimine bağlı bir çok cezaevinde ağır hak ihlallerinin yaşandığını belirten İHD Amed Başkanı Abdullah Zeytun, siyasi iktidarın cezaevlerinde güvenlik adı altında şiddeti derinleştirdiğini kaydetti.

İsveç'in orta kesimlerine yer alan Söderhamn ilçesinde kurulu Kürdistan'la Dayanışma Komitesi, Rojava'ya yönelik uluslararası dayanışmanın en iyi örneklerinden birini sergiliyor.

Kürdistan İslami Topluluğu (CÎK), Almanya’da gerçekleştirdiği kongrede, kapitalizmden, kadın ve ekoloji sorunlarına kadar bir konuda çarpıcı kararlar aldı. CÎK, Suudi Arabistan, İran, Türkiye ve DAİŞ’in dayattığı İslamcılığı reddetti.

Siyasi, ekonomik ve toplumsal krizin derinleştiği İran’da işçiler, alım gücünün yüzde 80’ini kaybetti.

TJK-E: Gün Önder Apo’ya dayatılan bu saldırı karşısında sorumlu davranma ve mücadeleyi büyütmeye günüdür.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Türkiye'nin yarattığı krizlerin çatışmalara dönüşeceği uyarısında bulunarak, rehin tutulan siyasetçilerle ilgili tepki gösterdi. Bilgen, "İşsizliği Yozgat’a 4 bin kişilik cezaevi yaparak mı çözeceksiniz" diye sordu.

HPG-BİM, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mıstan köyü çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 2 gerillanın hayatını kaybettiğini bir gerillanın ise yaralı bir şekilde esir düştüğünü açıkladı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Ekim'de en az 177 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ABD yönetimi, İran’a yönelik yaptırımlara rağmen sekiz ülkenin geçici olarak petrol satın almaya devam etmesine onay verdi. Bu ülkeler arasında Çin, Türkiye ve Hindistan da var.