Güney'de güvenlik görevlilerinin eylemleri sürüyor

Hükûmet binaları ve partilerin güvenliğini sağlayan güvenlik görevlileri, maaşları ödenmediği için alanlarda. Görevliler, talepleri kabul edilmezse eylemlerini büyüteceklerini açıkladı.

Başûrê Kurdistan’da hükûmet binaları ve siyasi partilerin güvenliğini sağlayan görevliler, maaşlarının ödenmesi talebiyle bir haftadır alanlarda. 3 yıldır maaşlarının yüzde 65’i kesilen ve son olarak 3 aydır maaşlarına alamayan güvenlik görevlileri, maaşlarının ödenmesi talebiyle özellikle Hewlêr, Süleymaniye, Ranya ve Germiyan merkezlerinde eylemler düzenliyor.

OMER: EYLEMLERİMİZ BÜYÜYECEK

Süleymaniye Özel Güvenlik Memurları Meclisi Encümeni Bemo Omer, Rojnews'e yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin maaşlarının Kürdistan Bölgesi Hükûmeti İçişleri Bakanlığı tarafından yüzde 10-30, işçilerin ise yüzde 60 maaşlarının düşürüldüğünü dile getirdi. Bunun büyük bir haksızlık olduğunu kaydeden Omer, "Bakanlık yetkilileri kısa bir süre önce gelecek ayın maaşları konusunda destek sunabileceklerini belirttiler. Biz bunu reddettik. Çünkü bir ülkenin kaderi belli değilken, önümüzdeki ayın maaşları verilecek mi verilmeyecek mi, belli değil” diye konuştu.

Encümen Bemo Omer, maaşların arttırılmadığı ve ödenmediği takdirde, eylemlerini büyütecekleri mesajını verdi.