Gülmen ve Özakça direnmekte kararlı

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte onların gözaltına alınmasını protesto edenler de gözaltında. Gülmen ve Özakça açlık grevi direnişinde de kararlı.

KHK ile işten atılmalarının ardından başlattıkları açlık grevini 75 gündür devam ettiren ve dün gece gözaltına alınan Akademisyen Nuriye Gülmen ile Öğretmen Semih Özakça'nın serbest bırakılması için direnişe başlayanlara polis saldırdı.

Kızılay Yüksel Caddesi'ndeki direnişe saldıran polis, alandaki pankartları parçaladı ve 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ile Özakça'nın Ulus Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Çankaya Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’ne götürüldüğünü aktardı. Kozağaçlı, gözaltı süresinin uzaması halinde şeker ve suyu da kesme kararı aldıklarını, "Böyle bir haksızlığa boyun eğmeyeceğiz" dediklerini açıkladı.

EĞİTİM SEN: TALEPLERİ KARŞILANSIN

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada ise "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz! Taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini, haksız ve hukuksuz ihraç edilen herkesin görevine iade edilmesini istiyoruz” denildi.

ÖNDER: YÜZ BİNLERİN MAĞDURİYETİNİ GÖRÜNÜR KILDILAR

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de iki eğitimcinin direnişine destek oluyor. Önder, “Şu an bu ülkede en yaygın hukuksuzluklardan birini yani KHK ile aşından, ekmeğinden edilen yüz binlerce mağdurun durumunu görünür kıldıkları için üstelik bunu da en demokratik bir şekilde ve sadece kendi canlarını ortaya koymak pahasına yaptıkları için ülkede büyük bir farkındalık ve sahiplenme dalgası yarattı” dedi.