Girê FM’de kimyasal saldırının 9 günü

Türk ordusu, 30 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında toplamda 71 kez sadece zehirli kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılarla Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere saldırdı.

TÜRK ORDUSUNUN KİMYASAL SALDIRILARI

Türk ordusunun, NATO ve KDP desteğiyle Başûr ve Medya Savunma Alanları’nda sürdürdüğü soykırım saldırıları, 3 yıl 4 ayını geride bıraktı. HPG ve YJA Star gerillaları da bu sürede tarihi bir direniş sergiliyor.. 

İşgalci Türk devleti, Başûrê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarıyla gerillayı tasfiye ederek, işgal ettikleri alanlarda tampon bölge oluşturup, Misak-ı Milli sınırları içerisinde bulunan Musul-Kerkûk’e doğru gitmek, bununla Bağdat üzerinde daha fazla baskı ve denetim sağlamak istiyor.  Bunun için tarihin en ağır ve en vahşi saldırılarını gerçekleştiriyor. İşte gerilla buna karşı tarihi bir direniş sergilemektedir. Dört yıldır bu direniş devam etmektedir ve özellikle de üç yıldır tünel direnişine dayalı olarak arazideki yarı hareketli timlerle Zap, Metîna ve Avaşîn’deki savaş sürmektedir. NATO ordusu durdurularak, tarihin en ağır zehirli kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar, havadan ve karadan her türlü teknik kullanımıyla bombardımanlara karşı direniş gösteriliyor. Gerilla, hem bu soykırım saldırılarına karşı durup direniyor hem de yaşamı örgütleyip eylemlerle yanıt veriyor. 

GIRÊ FM DİRENİŞ ALANI ÖRNEĞİ

Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’ne bağlı Girê FM Direniş Alanı’ndaki Girê Şehit Munzur’da zehirli kimyasal gaz, taktik nükleer bomba, tank ve top, patlayıcı yüklü dronlar ve savaş uçakları, tam 3 yıl 4 aydır durmuyor. Gerilla da savaş tünellerinde ve araziye dayalı timlerle direniş seti oluşturmuş durumda. Savaş tünellerinde henüz Kurdistanlı genç kadın ve erkekler, bir irade savaşı yürütüyor. Apocu fedai ruhla kendini donatan, eğiten ve yeniden yaratan gerilla, ideolojik bilgi, birikimle savaş sanatında kendini derinleştirip geliştirmiş, bu temelde direnişi örmektedir. 

Türk ordusu, 30 Mayıs-7 Haziran arasında çok yoğun bir biçimde zehirli kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar başta olmak üzere karadan ve havadan gece demeden gündüz demeden bombalama ve saldırı gerçekleştirdi. Toplamda 9 günde 71 kez zehirli kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar kullanıldı. HPG-BİM, günlük olarak bunu kamuoyu ile paylaştı:

* 30, 31 Mayıs ve 1 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 21 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

* 2 ve 3 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 27 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

* 4 ve 5 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 13 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

* 6 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

* 7 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.