Gezi’nin 4’üncü yılında yüzlerce insan yeryüzü sofrasında buluştu

Taksim Dayanışması ve Anti-Kapitalist Müslümanlar, Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla Galatasaray Meydanı’nda Yeryüzü Sofrası’nda buluştu.

Taksim Dayanışması ve Anti-Kapitalist Müslümanlar, Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla  Galatasaray Meydanı’nda Yeryüzü Sofrası’nda buluştu.

Oruçlu, oruçsuz yüzlerce kişinin yerini aldığı sofrada, OHAL rejimine, KHK ihraçlarına, baskı ve zulme karşı mücadele sözü verildi.

Taksim Dayanışması ve Anti-Kapitalist Müslümanlar öncülüğünde, Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümüne denk gelen Ramazan ‘ın ilk iftarı Galatasaray Meydanı’nda kurulan Yeryüzü Sofrası’ında yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, Berkin Elvan’ın anne ve babası Sami ve Gülsüm Elvan, Gezi Şehit ve Gazileri Platformu’nun katıldığı iftarda, Polis TOMA aracının önünde yere kurulan sofrada oruçlu, oruçsuz yüzlerce kişi buluştu.

Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla üzerinde “Gezi 4. Yılında Hayır bitmedi mücadeleye devam” yazılı tişörtler giyildiği sofrada, insanların evlerinde hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekleri büyük afiyetle yendi. Müziklerin çalındığı iftarda hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 80’inci gününü geride bırakan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek mesajları verildi. Sık sık “Nuriye, Semih yalnız değildir”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Allah, ekmek, özgürlük” , “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atan yüzler, hatıra fotoğrafı çektirerek OHAL rejimine, KHK ihraçlarına, zulme ve baskılara karşı mücadele sözü verdi. Gezi direnişinin 4.yıldönümü dolayısıyla saat 19.00’da Gezi Parkına yapılacak yürüyüşe katılma çağrısı yapıldı.