Gerillalar: Hedefimiz büyük ama hazırız

HPG ve YJA Star gerillaları, 2018'de komployu tamamen parçalama, Öcalan'ı fiziki olarak da özgürleştirme gibi büyük bir hedef için hazır olduklarını söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkına yönelik Uluslararası Komplo'yu yapan zihniyetin kaybettiğini belirtti.

Gerillalar, 15 Şubat'ın yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuşmaya devam devam ediyor.

HPG gerillası Akif Yılmaz, komplocu zihniyeti yerle bir edip demokratik moderniteyi ve özgür yaşamı inşa etmek için dört parça Kürdistan'ın tek yürek olmasının ve bu ruhla Öcalan'ı sahiplenmesinin komploculara en büyük cevap olduğunu kaydetti.

YJA Star gerillası Nucan Serdoz ise komplonun sadece Kürt halk Önderi Öcalan'a yönelik olmadığını, aynı zamanda bununla Kürt soykırımının tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Öcalan'ın, ideolojik ve felsefi karşı koyuşu ve hareket tarzıyla komplocuları boşa düşürdüğünü ifade eden Serdoz, şöyle devam etti: "Önderliğin fiziki esaretini de kabul etmiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yaparız. 2018'i bu komployu daha çok parçalama ve Önderliğimizi fiziki olarak da özgürleştirme idamız büyük. Bunu gerçekleştirmek için bütün dönem görevlerine hazırız."

YJA Star gerillası Zîlan Amed de Öcalan'ın, “En büyük devrim zihniyet devrimidir ve yine düşüncelerim neredeyse ben oradayım” dediğini hatırlatarak, "Düşünceleri artık her yerdedir. Onu doğru anlayabildiğimiz oranda başaracağımızdan eminim" diye konuştu.