Gerilla Bilin'in cenazesi polis baskısı altında toprağa verildi

Gerilla Mizgin Bilin’in (Raperin Baz) cenazesi Elazığ’da toprağa verildi. Aileyi “cenazenizi sessiz sedasız gömün” diyerek tehdit eden polis, dini vecibelerin yerine getirilmesine bile izin vermedi.

13 Eylül’de Bingöl’de yaşamını yitiren 4 HPG gerillasından biri olan Mizgin Bilin’in (Raperin Baz) cenazesi, aile fertleri tarafından Elâzığ Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Bütün girişimlere rağmen yaklaşık iki aydan sonra bu Salı günü akşam saatlerinde Malatya Adli Tıp Kurumuna bağlı Yenişehir Mezarlığı Morgundan alınabilen gerilla Bilin’in cenazesi, ailesinin yaşadığı kent olan Elazığ’a doğru yola çıkarılmıştı.

Cenazenin kente ulaşması birlikte kent girişinde yoğun polisiye ve askeri önlemler alınırken, polis “Cenazenizi sessiz sedasız toprağa verin” diyerek aileyi tehdit etti.

Tepkiler karşısında gerilla Raperin Baz’ın cenazesinin mezarlıktan önce aile evine götürülmesine sadece 5 dakika izin veren polis, dini vecibelerin yerine getirilmesini de engelledi.

Cenaze, kısa bir süre sonra aile evinden alınarak toprağa verilmek üzere Asri Mezarlığa götürüldü.

Mezarlık girişinde kimlik kontrolü yapan polis, aile dışından cenaze törenine katılmak isteyen birçok insani geri cevirdi.

Duruma tepki gösteren gerilla Bilin’in bir yakını, “Dini vecibelerin bile yerine getirilmesine izin vermeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Gençlerimizin dirisinden korkanlar, bugün ölüsünden de korkacak bir hale gelmişler. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler çocuklarımızın haklı ve onurlu davasının arkasındayız” dedi.