Genç: Asker-polisin oyu MHP'ye kaydırıldı!

SAMER Koordinatörü Yüksel Genç, HDP seçmeninin sandığa erişemediğini söylerken, Kürt illerinde, AKP ve asker-polis oylarının MHP’ye kaydırıldığını belirtti.

Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER), 24 Haziran öncesi Kürt kentlerinde 2 bin 100 kişiyle yüz yüze araştırma yapmıştı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre SAMER Koordinatörü Yüksel Genç, "AKP’den düşüş bekleniyordu. Bölgedeki seçim sonuçlarını olduğu gibi değerlendirmek sağlıklı değil. Bölgede OHAL koşullarında, siyasi parti liderlerinin eşit ve adil hissetmedikleri bir ortamda seçime gidildi. OHAL en büyük seçim hilesi. Bu ortamda seçime gitmek, muhalefetin 3-0 seçime yenik gitmesi anlamına geliyor. Sahada iktidar olanın, güç tekelini elinde tutanın istediği oynamaları yapmaya açık bir zemin" dedi.

'OYLARI MHP'YE KAYDIRDILAR'

Genç, “Bölgede ciddi bir güvenlik personeli yığını var. Güvenlik personelinin büyük bir kısmına ait oyların MHP’ye kaydırılmış olasılığını değerlendiriyoruz" diye belirtti. 

Sandık taşıma ve birleştirme kararının da sonuçları etkilediğini ifade eden Genç, “Bölgenin kırsal alanlarında ‘güvenlik’ uygulamalarının bulunduğu noktalarda bunlar yaşanınca, sağlıklı bir seçim ve sandık güvenliğini sağlamak çok zor. Bu sandıklarda çıkan oyların kimin hanesine yazıldığı konusu da tartışmalı" diye konuştu.

Genç, HDP seçmeninin bölgede sandığa erişemediğini ve bu durumun sonuçları etkilediğini de ifade etti.

MÜKERRER OY

Yüksel Genç, Kürdistan'da Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılım oranının genel seçimlere katılım oranının altında olduğuna dikkat çekerek, bunun ise mükerrer oy kullanıldığı olasılığını ortaya çıkardığını söyledi.