GÜNDEM 9 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakı seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin Kürt halkına çağrıda bulunarak “Kürt halkı bu seçimde gücünü arttırmalı, iradesini herkese göstermeli” dedi.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Urfa ve Botan halkına çağrıda bulunarak 14 Mayıs seçimlerinde herkesi ulusal onurlu bir sonuç alınması için emek vermeye çağırdı.

- PKK Merkez Komitesi üyesi Helin Ümit “Biz 10 yıldır AKP-MHP faşizmini yıkma savaşımı yürütüyoruz. Bugün yıkılacaksa da biz yıkacağız. Kürtler yıkacak, demokrasi güçleri yıkacak, üçüncü yol yıkacak” dedi.

- KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, AKP-MHP rejimini tarihin çöplüğüne göndermek için tarihi bir fırsat doğduğunu belirterek,” Bütün halkımız 14 Mayıs günü sandıklara gidip, oyunu Yeşil Sol Parti’ye vermeli” çağrısında bulundu.

- Dersim Dağ, 2018 milletvekili seçimlerinde Meclis’in en genç vekili olarak HDP’den seçildiğinde 22 yaşındaydı. Amed Milletvekili olarak seçilen Dersim Dağ, halk tarafından çok sevilen genç bir kadın olarak, Yeşil Sol Parti'yi halka anlatıyor.

- Kürt sanatçı Şivan Perwer, Yeşil Sol Parti’ye oy isteyerek, “Tek adam iktidarına karşı demokratik ve özgür bir gelecek için oyunuzu partinize verin” dedi.

- Yurtsever Genç Kadın dergisinin Mayıs-Haziran sayısı 'Fedailiğin izinde zafer yürüyüşünü kazanalım' başlığıyla çıktı.