GÜNDEM 6 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, İmralı sisteminin zorla ayakta tutulduğuna dikkat çekerek “artık İmralı kapılarını parçalamak zamanıdır” dedi.

- KCDK-E, 8 Mart, 21 Mart, 28 Mart gibi önemli tarihlerin arifesinde tüm Kürt halkına soykırım saldırıları karşısında direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

-YPJ komutanlarından Dilbirîn Kobanê, “Bizim kadınlara sözümüz var, bedeli ne olursa olsun mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.

- 31 Mart’ta Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için DEM Parti tarafından gerçekleştirilen seçim çalışmaları takip edilecek.

- DEM Parti İstanbul Eş Belediye başkan adayı Murat Çepni İstanbul'daki seçmenlerinin kendi adayları etrafında kenetlendiğini söylüyor.

- DEM Parti Elbak Belediye Eşbaşkan adaylarından Şengül Polat, seçimlerden sonra kadın, gençlik, ana dil ve ekonomik alanında önemli projeleri devreye sokacaklarını söyledi.