GÜNDEM 5 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komployu kınayan HPG ve YJA Star gerillaları, komployu yenilgiye uğratmak için direnmeye devam edeceklerini belirtti.

- Tecride Karşı Uluslararası Delegesyon’dan Av. Caroline Isabella Aubry, temaslarına ve tecrit konusunda neler yapacaklarına ilişkin konuşarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın korsanca kaçırılıp tecrit edilmesine raporlarına yer vereceklerini söyledi.

- İSKİ İstanbul’da musluktan su içilebileceğini söylerken Sağlık Bakanlığı ise kendi verilerini şeffaf bir şekilde paylaşmıyor. Halkta oluşan güvensizlik ise ambalajlı olan ve tam olarak denetlenmeyen suların kullanımını artırıyor.

- Demokratik Cumhuriyet Konferansı “2. yüzyıla girerken: Demokrasi ve Cumhuriyet”, “Demokratik Cumhuriyet ve siyasal-toplumsal güçlerin mücadele arayışı” ve “Nasıl bir gelecek, nasıl bir Cumhuriyet?” başlıklı oturumlarla devam edecek.