GÜNDEM 30 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Zeynep Kınacı (Zîlan), şehadet yıl dönümünde birçok merkezde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

- 30 Haziran 1996 yılında Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren şehit Zîlan’ı anan KJK Yürütme Konseyi Üyesi Zêrîn Rûken, “Zîlan imha, inkar konseptine, komploya ve soykırım savaşına karşı en büyük cevaptır” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Kayyum darbesiyle Colemêrg Belediye Eşbaşkanlığı görevi gasp edilen Viyan Tekçe, “Benim şahsımda kadınların da seçme ve seçilme hakkı elinden alındı. Bunu kabul etmiyorum. Seçme ve seçilme hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

- DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, yangıların basit bir ihmal değil bilinçli bir politika olduğunu, halkın zarar gördüğü yerde yetkililerin sorumluluğu gizlemeye çalıştığını söyledi.

- 1925 Kürt halk ayaklanmasının önderi Şêx Saîd’in oğlu Şêx Ali Rıza, Kürt halkının direniş ruhunu ve inancını temsil eden bir figür olarak ön planda oldu.

- AKP iktidarının sağlıktaki yanlış politikalarından dolayı sağlık sektörünün çöktüğünü ifade eden SES Amed Şube Eşbaşkanı Mehmet Nuri Ulus, halkın sağlık hizmetlerine erişemediğine dikkat çekti.