GÜNDEM 3 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Mültecilere yönelik ırkçı saldırıların AKP-MHP'nin halklara karşı geliştirdiği bir tezgâh olduğunu belirten KCK YK Eşbaşkanlığı, “Herkesi Suriye halklarıyla dayanışma içerisinde bu faşist saldırılara güçlü bir şekilde karşı durmaya çağırıyoruz” dedi.  

- KCK Genel Başkanlık Konseyi, Helmet Diyar’ın şehadetinin 5. yılı vesilesiyle Başûr halkını toplumsal örgütlülüğünü güçlendirip kazanımlarını korumaya ve Türk işgalcilerini ulusal birlik ruhuyla Kurdistan’dan söküp atmaya çağırdı.

- PKK Merkez Komite Üyesi Hêlîn Ümit, “Heval Zîlan anlamlı ve özgür yaşamla aramızda bir köprü oldu. Günümüz gençliği, kadınlar ve Kurdistan toplumu heval Zîlan’ın hangi yaşamdan bahsettiğini iyi anlamalı” dedi.

- Mültecilere yönelik ırkçı saldırıların savaş tezkerelerinin onaylanmasının doğurduğu sonuçlardan kaynaklandığına işaret eden DEM Parti'li Murad Mıhçı, halkların arasındaki diyaloğun ancak barışçıl politikalarla kurulabileceğini söyledi.

-Kadın öz savunmasıyla toplumsal adaletin güçlendiğine dikkat çeken Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Toplumsal Adalet Meclisi Üyesi, “Örgütlü kadınla da öz savunma güçlü kılındı” dedi.