GÜNDEM 29 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Berlin hükümetinin uyarılarına rağmen aralarında bakan ve bakan yardımcılarının da bulunduğu AKP-MHP iktidarından politikacıların Almanya’da son üç ayda en az 100 toplantı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

- İşgal saldırılarına karşı Zap direnişinde yer alan ve son nefesine kadar mücadele eden YJA Star gerillası Adar Argeş, bir röportajında “Düşman Zap'a geldiğine pişman olacak. Ne pahasına olursa olsun onları bu kutsal topraklardan çıkaracağız” demişti.

- Tedavisi Kocaeli’nde devam ederken bir gece kararıyla Konya Ereğli’ye, 9 saat kelepçeli olarak götürülen hasta tutsak Emin Gurban, kendi başına ihtiyaçlarını karşılayamamasına rağmen hala tek kişilik odada tutuluyor.

- Kobanê’de direnişte ısrar ve İmralı’dan gelen seferberlik çağrısı sınırları nasıl yıkarak Kurdistan’ın dört parçasını birbirine kilitledi? Erdoğan’ın DAİŞ’in geçiş güzergâhı olarak kullandığı kentte yaptığı konuşmaya karşı öfke meydanları nasıl doldurdu?

- Tuzla Eğitmen Koleji’nde MEB’in tanıdığı ara tatil hakkını savunduğu ve sendikalı olduğu için işten atılan öğretmen İrem Erdem, “Benim üzerimden öğretmenlere gözdağı vermek istediler. Korkmamak lazım, onlar bize muhtaç” dedi.

- Katledilmelerinin üzerinden 37 yıl geçen Eyaz Yûsif ile Erdewan Zaxoyî, şarkıları ve Kürt halkının özgürlüğü için verdikleri mücadeleyle Behdinan bölgesinin unutulmaz iki sesi olarak Kurdistan tarihe geçti.

- Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 12’inci Genel Kurulu’nu, HDP Eş Genel Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirecek.