GÜNDEM 29 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türkiye ve Kürdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "İlkelerimizde ısrarcıyız. Kılıçdaroğlu'yla da temel ilkelerde anlaşmazlık yaşamadık. Kürt sorunu başta olmak üzere tarihsel sorunlarla ilgili cesur çıkışlar gerekiyor" dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı ve partilerinin doğuşu anlamına geldiğini belirten PJAK Eşbaşkanı Vejîn “Partimizin de 4 Nisan’da kurulmuş olması mücadelemizi daha da anlamlandırıyor” dedi.

- Viyana’daki Newroz kutlamasına katılan Viyana Eyalet Parlamentosu başkanı Ernst Woller, uzun zamandan beri Kürtleri ve verdikleri mücadeleyi bildiğini dile getirerek Kürtlerin yanında olmaktan onur duyduğunu ifade etti.

- AKP-MHP iktidarı döneminde binlerce iş cinayeti yaşandığına dikkat çeken Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası yöneticisi Osman Üney, “Toplumun her kesimi gibi inşaat işçileri de AKP-MHP rejiminden bıkmış” dedi.

- Direniş sokaklarının bir kahramanı da Fars savaşçı Emir Qubadî’dir. Kobanê’ye dönük seferberlik çağrısının ardından Ekim 2014’te Rusya’dan yola koyulur. “Kobanê özgürleşinceye kadar buradayım” der, durmaz, duraklamaz, savaşır ta ki şehit düşüne kadar…