GÜNDEM 28 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Jin Jiyan Azadî Kolektifi’nin İran ve Rojhilat'taki insanlık dışı uygulamalara karşı dayanışmayı büyütmek ve desteklemek için yarın  Avrupa'nın birçok kentinde düzenleyeceği etkinlikler takip edilecek.

- Kolombiyalı aktivist Camilo Torres, Kürt Halk Önderi’ne yönelik 24 yılını tamamlayan tecride karşı enternasyonalistler olarak Cenevre'den Strasbourg'a kadar düzenleyecekleri yürüyüşle Avrupa’daki tüm kurumlara seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

- Varlığını özgür bir yaşam için feda eden Amara Ronahî (Gamze Laçin), mücadele ettiği tüm alanlarda yeri geldiğinde yoldaşlarına öncülük eden bir komutan, yeri geldiğinde ise görevini tereddütsüz yerine getiren bir savaşçı oldu.

- Avukat İlke Işık, AKP-MHP’nin başörtüsü sorunu bulunmadığı halde Anayasa değişikliği dayatmasının hem bir seçim hamlesi hem de AKP’nin kadına bakışının anayasal hale getirilmesi olduğunu söyledi.

- Kürt düşmanlarının halka karşı birleştiğine dikkat çeken Hejar Nûredîn Kakeyî, "Türkiye, İran ve Irak bir anlaşmaya varırsa mevcut kazanımların yok olma tehlikesi büyük. Kürt güçleri çelişkileri bir kenara bırakıp ulusal çerçevede çalışmalıdır" dedi.

- Kobanê’de 14-15 Eylül 2014 gecesi neler yaşandı? El Nusra ve DAİŞ’in Türk devletinin desteğini de alarak iki yıl arayla Kobanê sınırına dayanması…

-Gazi Mahallesi, nüfus yapısı politik karakterinde dolayı devletin çeşitli yöntemlerle yöneldiği bir mahalle. Mahalledeki çete örgütlenmesinin zamanla ırkçı mafya ile ilişkilenmesi, polisin de elini rahatlattı. Mahallede uyuşturucu ve kumarın önü açıldı.