GÜNDEM 28 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zîlan’ın kadınlardan başlayarak topluma yaşamın nasıl olacağının ölçüsünü koyduğunu ve fedai eylem çizgisini açığa çıkardığını belirten PKK MK Üyesi Helin Ümit, “Bir ilke kişiliğidir Heval Zîlan” dedi.

- İşgalci Türk ordusunun Avaşîn’e bağlı Werxelê alanına yerleştirdiği mobese kamera gerillalar tarafından imha edildi. Gerillalar, eylemi an be an kayıt altına aldı.

- İşgalci ordunun korkulu rüyası iki gerilla… Biri BKC’ci diğeri ise suikastçı… Gerillanın kolektivizm duygusunu ve güçlü yoldaşlık bağlarını Şikefta Birîndara’da savaşan bu gerillalarda görmek mümkün.

- Gidişler hangi zamana denk gelirse gelsin, hep zamansızdır. Giden değil, gitmenin kendisi başroldür bu mekanda. Gitmek bir borç şimdi, gitmek bir görev, gitmek bir aşk... O yüzden gideni uğurlarken tüm başarı dileklerini ona armağan edersin.

- KESK Basın Yayın Sekreteri Varol Öztorun, Meclis’te görüşülecek olan “dezenformasyon yasası” adı altında gazeteciler başta olmak üzere tüm topluma uygulanmak istenen sansür yasasını, tecrit yasası olarak değerlendirdi.