Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

GÜNDEM 27 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAEŞ ve TC ittifakına karşı kazanılan Kobanê zaferinin yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek kutlamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Dilzar Dilok, uluslararası komplonun, Ortadoğu ve dünyanın yüzyılı hesaplanarak kurgulanmış bir saldırı olduğunu söyledi.

- Türkiye’de seçimlerle bağlantılı Almanya’da yapılacak etkinlikler için açıklama yapan Alman İçişleri Bakanlığı, “Ülkemizin iç güvenliğini tehdit edecek etkinliklere izin verilmeyecek” diyerek AKP-MHP iktidarını uyardı.

- İmralı tecridine karşı uluslararası delegasyondan Paula Martin, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit suçunun hem Kürt halkına hem de devrimcilere yönelik işlendiğini kaydederek, “Tecrit mücadele ve dayanışmayla kırılacak” dedi.

- Direniş kenti Kobanê 15 Eylül 2014 öncesi nasıl bir yerdi? 19 Temmuz 2012’de yani Rojava Devrimi’nin startının verildiği ve kanton sisteminde öncü rol üstlenen kentte 15 Eylül saldırılarına kadar durum neydi ve nasıl bir atmosfer vardı? Düşmeyen şehir, düşürten zafer: Kobanê yazı dizinin ikinci bölümü

- Direniş kenti Kobanê 15 Eylül 2014 öncesi nasıl bir yerdi? 19 Temmuz 2012’de yani Rojava Devrimi’nin startının verildiği ve kanton sisteminde öncü rol üstlenen kentte 15 Eylül saldırılarına kadar durum neydi ve nasıl bir atmosfer vardı? Zin Doğa’nın portresi