GÜNDEM 27 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- Dengê Gel radyosuna konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, PKK’de kahramanlık geleneğinin devam ettiğini belirterek “Halkının geleceği ve özgürlük-demokrasi davası uğruna kendini feda eden kahramanları olan bir halkın kazanması kesindir” dedi.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, halkın büyük bir irade ortaya koyduğuna değinerek, “Newroz alanlarından çıkan sonuç şudur ki, kayyumlar tarihe gömülmüştür” dedi.

- 2019 seçimlerinde hilelerle HDP’nin elinden alınan Tetwan’da DEM Parti’nin bu seçimlerde önemli bir oy artışı sağlaması bekleniyor. DEM Parti Eşbaşkan Adayı Belkıza Beştaş Epözdemir, “Belediyeyi 1 Nisan'da halkımıza teslim edeceğiz” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’nden Xalid İbrahim, BM’nin Suriye raporundaki tespitlerin önemli ama gereğinin yapılmamasının büyük eksiklik olduğunu söyledi.

- Colemêrg halkı, yerel seçimlerde kayyumları gönderip belediyelerini tekrar alacaklarını belirterek, DEM Parti’nin yüzde 80 oy bandında olacağını söylüyor.

-YXK ve JXK öncülüğünde 12 Ekim’de 31’incisi düzenlenecek Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için Berlin'de hazırlıklar başlatıldı. Hazırlık Komitesi, “Bu edebiyat etkinliği sizin katkılarınıza bağlı. Şiirlerinizi ve öykülerinizi bekliyoruz” dedi.