GÜNDEM 24 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 15 Şubat Komplosunun 24’üncü yıl dönümü öncesinde konuşan PKK Merkez Komitesi Üyesi Duran Kalkan, komplonun günümüzde İmralı tecrit ve işkence sistemi olarak devam ettiğini söyledi.

- Türk ajanlar ile faşist grupların Almanya’da geniş çapta hareket her türlü özgürlüğe sahip olduğuna dikkat çeken Dr. Nick Brauns, “Kürtlerin yasaklarla karşılaşması onlarda ‘biz doğru bir şey yapıyoruz’ algısı yaratıyor” dedi.

- Hukuksuz bir biçimde Kod 46 ile işten atılan direnişteki LC Waikiki depo işçilerinden Limter-İş üyesi Mehmet Salih Yılmaz, “Depoda çalışanların zorla e-devlet şifrelerini isteyip sendikadan istifa etmeye zorluyorlar” dedi.

- PYD Kadın Meclisi’nden Sara Xelîl, “Önderlik felsefesiyle aydınlanan binlerce kadın Kurdistan dağlarına akın etti. Bu kadınlar bizim öncülerimiz oldu” dedi.

- Metîna’da 19 Eylül’de şehit düşen Lîlav Jînda’nın babası Ahmet Ozkan, “Hedefinin peşinden gitti. Şehadet haberinin bir gün ulaşacağını biliyorduk. Gururluyuz ve yolunda ilerleyeceğiz” dedi.