GÜNDEM 21 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de ekonomik krizin giderek derinleştiğini ifade eden SMMMO eski Başkanı İbrahim Şahin, ekonomik krizden çıkış yolunun Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesinden geçtiğini söyledi.

- Gündemdeki maden yasası değişikliği ile sömürge tipi bir madenciliğin önünün açıldığını ifade eden EMEP Milletvekili Sevda Karaca, bu yasanın yeşil enerji ile de maskelendiğini söylüyor.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, “Kurdistan coğrafyasında yaşayan gençleri kendi kimliğinden uzaklaştırmak için uyuşturucu politikası yoğun bir şekilde uygulanıyor. Temel hedefleri gençlerimizi geleceksiz bırakmak” dedi.

- Adli mahpusların bulunduğu bölüme konularak ölümle tehdit edilen oğlu Halil Yakut’un süresiz açlık grevine başladığını duyuran Gülten Yakut, “Oğlumun başına gelebilecek her olumsuzluktan hapishane müdürü ve Adalet Bakanlığı sorumlu olacak” dedi.

- Hasta tutsakları tahliye etmeyerek ölümü terk eden AKP-MHP faşist iktidarı, 86 yaşında yüzde 93 engelli, yatalak ve ağır hasta tutsak Abdulhalim Kaya’yı başka cezaevine sürgün etti.

- Saldırı ve ambargoya rağmen faaliyetlerini duraksatmayan Efrîn-Şehba Kantonu Belediyesi, ekolojik bir yaşamı esas alarak halka hizmet ediyor. 2024 yılında bölgede güneş enerjisi ilçe ve köylerde hakim kılınacak.