GÜNDEM 2 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şikefta Birîndara’daki gerillalar, 20’den fazla asker cenazesinin 20 gündür Kevirê Kun’da kaldığını söyledi.

- Türk devleti sadece Kürt’e ve Kürdistan’a değil, Kürt’e ait maddi ve manevi ne varsa hepsine düşman. İşte bunun için bölge halkının katırları bile hedef alınıyor.

- HDP PM Üyesi Doğan Erbaş, iktidar blokunun ve 6’lı masanın çözümsüzlük politikaları ile umutsuzluk haline karşı HDP’nin, çözümün adresi ve umut olmanın yanında kurucu irade olduğunu söyledi.

- Bölgede güvenlik zaafı olduğuna dikkat çeken Güvenlik Uzmanı Şêrzad Semed, “DAİŞ çeteleri güvenlik zaafından faydalanarak Kürtlere saldırıyor. Kerkük şehrinde DAİŞ'in hareketliliği arttığında göç etmek zorunda kalıyor” dedi.

- Asgari Ücret Tespit Komisyonun ara zam için gerçekleştirdiği iki günlük toplantıdan sonra Erdoğan açıklama yaptı. 2022 ara zammı olarak yüzde 30 zam yapıldı. Komisyonun “nefes aldıracak” dediği zamma sendikalar tepkili.

- Pir Sultan Abdal’ın “Bozuk düzende sağlam çark olmaz” deyişini hatırlatan PSAKD Genel Sekreteri Özgür Kaplan, bu çarkın işlemeye devam ettiğini söyledi ve ekledi: O gün Madımak'ı kuşatanlar bugün ülkeyi kuşattı. Biz bu karanlığı mutlaka yeneceğiz.

- Van’da kayyum belediyeleri tarafından sadece Mayıs ayı içinde yapılan 3 ihalede AKP'li encümen ve yöneticilere toplam 20 milyon TL rant sağlandı. Ortaya çıkan belgeler bunları net bir biçimde doğruluyor.

- Serxwebûn gazetesinin 486. sayısı “Zap’a sefer olur ama zafer olmaz. Savaş gerillanın inisiyatifinde” manşetiyle çıktı.