GÜNDEM 2 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İtalyan siyasetçi ve akademisyen Eleonora de Majo, Abdullah Öcalan’ın insanlık için büyük bir değer olduğunu ifade ederek, “Gelecek kuşaklar için Öcalan’ın paradigmaları okullarda ders olarak okutulmalı” dedi.

- DEM Parti’nin İBB Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, 2019 ve 2023’te uyguladıkları stratejik yaklaşımın istedikleri sonuçları yaratamadığına ve toplumsal mücadeleyi ilerletemediğine işaret ederek, bu seçimlere kazanmak için girdiklerini söyledi.

-DEM Parti Eşbaşkan Yardımcısı Serhat Eren, AKP'nin Meclis'e getirdiği 8. Yargı Paketi ile AYM’nin fiilen kapatılmak istendiğini, herhangi bir olumlu reformdan söz edilemeyeceğini söyledi.

-Avukat Nilda Baltalı, kadınların yaklaşan 8 Mart’ta da kadın düşmanı, cinsiyetçi devlet politikalarına karşı koymak amacıyla alanlarda olacağını söyledi.

-20 Mart 2014 yılında kadın haklarının korunması amacıyla ilk kez Qamişlo’da kurulan Kadın Evi’yle başlayan ilk örgütlenme, 16 Kasım 2018 yılında Kadın Toplumsal Adalet Meclisi’yle zirveye ulaştı.

-DEM Parti Wan Milletvekili ve Erzirom Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Gülderen Varlı, DEM Parti'nin sadece Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu ilçelerde değil, tüm Erzirom’da iddialı olduğunu söyledi.

-Hüda Par, Osmanlı’nın Hamidiye Alayları projesinin en tehlikeli tarzda güncellenmiş halidir. Tüm Kürtlerin, Kürt halkını inanç üzerinden karşıtlaştırarak çatıştırma ve sisteme yedekleme projesi olan bu komployu iyi görmeleri gerekmektedir. Îmam Hecî Hesen’in Zaferin eşiğinde Kürtlere kurulan tuzak: Hizbulkontra-Hüda Par adlı dosyasının 4. Bölümü

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de birçok merkezde kayıp yakınlarının gerçekleştirdiği eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için birçok kentte aylardır yürütülen Adalet Nöbeti eylemleri takip edilecek.