GÜNDEM 18 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 2024 Newroz’u nedeniyle Kurdistan ve yurtdışında gerçekleştirilecek olan etkinlikler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri kampanyası takip edilecek.

- KJK Koordinasyonu, 2024 Newroz Bayramını kutlayarak “Mezopotamya ve Ortadoğu halklarının Newroz diriliş bayramlarını kutluyor, bu Newroz'un Önderliğimizin özgürlüğünün vesilesi olacağına olan inancımızı belirtiyoruz” dedi.

- Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütmek için Frankfurt’taki Newroz kutlamasında olacaklarını bildirdi.

- Devlet, yedeğinde operasyonel bir güç olarak illegal tutuğu Hizbulkontra ile ilişki biçimini Hüda-Par üzerinden başka bir alana taşıdı. Kanlı ve kirli geçmişlerini örtmek de AKP iktidarına devredildi.

- Yeni kitabında yerel yönetimleri ve mültecileri ele alan Gazeteci Ercüment Akdeniz, seçimlere doğru sol, sosyalist ve demokratik belediyecilik anlayışının göçmen karşıtlığı karşında ele alması gereken çözüm önerilerini ortaya koyuyor.

- Frankfurt Newroz Tertip Komitesi Üyesi Kerem Gök, "Bu yılki Newroz Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün haykırılacağı bir etkinlik olacak" dedi.

- TEV-ÇAND Eşbaşkanı Sümeyye Mihemed, Rojava Devrimi ile birlikte Newroz’un bütün halklarla kutlandığını belirterek, “Bu Newroz’da her halkın kültürünü sergileyeceği bir kutlama havasında olacak” dedi.