GÜNDEM 17 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün faşistlere ait bir camide sarf ettiği sözlere tepki gösteren Alman Dışişleri Bakanlığı, “Ülkemizde nefret söylemine yer yok, seçim kampanyaları da izne tabidir” diyerek AKP-MHP iktidarını uyardı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü ve örgütlülüğü fikrinin yanı sıra kadın militanların da tecrübelerini aktardığı Rojava halkı, 15 Ocak 2005’te Yekîtiya Star adıyla kendi özgün örgütlülüğünü oluşturdu.

- KJK Koordinasyonu, Afganistan’da eski milletvekili Mürsel Nebizade’nin katledilmesini kınayarak, tüm kadın hareketlerini dayanışmaya çağırdı.

- Türk devletinin işgali nedeniyle topraklarından göç etmek zorunda kalan binlerce Efrînliden biri olan Ebdo Resûlo, saz yaparak geçimini sağlıyor. İmkanlarının kısıtlı olduğundan bahseden Resûlo, buna rağmen saz yapmaktan keyif aldığını söylüyor.

- Özgür Kürdistan hayaliyle henüz genç yaşta Kürdistan devrimine katılan YJA Star gerillası Rahime Xebat, öncü bir kadın bir devrimci olarak son nefesine kadar mücadelenin en kızgın cephelerinde yer alır.