GÜNDEM 12 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devleti gerillanın iradesi karşısında yenik düştüğünü söyleyen HPG’li Argeş Amed, “Şehit düşen yoldaşlarımızdan devraldığımız bayrağı zirvelere ulaştırmak boynumuzun borcudur. Bu uğurda kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi.

- Olası İstanbul depreminden etkilenecek riskli yerlerden biri olan Kadıköy’de halk, kendi yerel örgütlenmeleriyle depreme karşı hazırlık yapıyor.

- Türk devleti yıllardır Mereş ve çevresinde yaşayan Kürtleri-Alevileri asimilasyona tabi tutmak ve göç ettirmek için sistemli olarak soykırım stratejisini uyguladı. Yazar Aziz Tunç, Mereş’te göç dalgasının 1978'deki soykırımla hızlandığını belirtti.

- Agirî'nin Bazîd ilçesi ile Rojhilatê Kurdistan arasında bulunan Gürbulak Sınır Kapısı, rüşvetin kapısı haline geldi. Sınır ticareti yapanlar, Türk devletinin memurlarına rüşvet vermeden ticaret yapamıyor.

- Depreme Dîlok'taki evinde ailesiyle yakalanan Babile Koşmaz, "Devletten yana bir yardım görmedik. Ekmek dahi bulamadık. Devlet şimdi evi yıkılana ev satmaya çalışıyor" dedi.

- 6 Şubat günü Mereş merkezli 11 ilde yaşanan depremin ardından kurulan dayanışma ağları, Türkiye genelinde dayanışmanın nasıl bir öncelik olduğunu ve önemli bir boyuta ulaşabileceğini gösterdi.