GÜNDEM 11 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim kampanyası takip edilecek.

- Dersim'in özgün sorunları için mücadeleyi büyüteceklerini söyleyen Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu, inşa sürecini de kadınların üstleneceğini vurguladı; "Her insanımız bir sandık görevlisidir. Herkes sahip çıkmalıdır" dedi.

- AKP-MHP iktidarının sağlıkçıları ölüme ve parasızlığa, sağlık sistemini de kaosa sürüklediğine dikkat çeken Yeşil Sol Parti adaylarından Erdal Güzel, "Yeşil Sol sağlık emekçilerinin yanında" dedi.

- Seçim güvenliğine ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, "Ellerindeki son provokasyonları da kullanmaya başlıyorlar ama halkımız onları boşa çıkaracak” dedi.

- Yeşil Sol Parti adaylarından Sırrı Süreyya Önder, Meclis'i sağa teslim etmemek için Yeşil Sol'a oy verilmesinin büyük önemde olduğunu belirtti.

- Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, 14 Mayıs'taki seçimler için Amed ve Urfa halkına seslenerek, mutlaka sandıklara gitmeye ve Yeşil Sol'a oy vermeye çağırdı, "İbrahimilerin devrini açacağız" dedi.

- Yeşil Sol Parti adaylarından Kezban Konukçu, "Yeni dönemde değişim ve dönüşümün adresi Yeşil Sol olacak. Faşizm karşısında yeni dönemde anahtar biz olacağız" dedi.

- Wan’da 2017’de aralarında husumet bulunan bir kişiyi öldüren 4 korucu, savcılık tarafından ortaya konulan tüm delillere rağmen beraat etti. Sadece 6 ay ceza yatan koruculara 17 bin TL de mahkeme gideri ödendi.

- Yaşamı, mücadelesi ve direnişiyle kültür-sanat hareketi şehitlerinin simgesi olan Hozan Mizgin, Kürt hakikatinin sesi oldu. Şehit Mizgin’in sesi ve müziğiyle büyüyen binlerce Kürt çocukları, bugün onun gibi dağlarda savaşıp direnmekte.