GÜNDEM 11 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Bugün Kürdistan gerillası, fedailikte zirveyi yaşıyor. 21’inci yüzyıl gerillası, yenilmezliğini bu süreçte ortaya koyacak ve 39’uncu 15 Ağustos yılını büyük başarı ve direniş yılı haline getirecektir” dedi.

- Eylem mutlaka başarıyla sonuçlanmalıydı. Çünkü ilk ve tarihi bir eylem olacaktı. Birçok kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı Eruh kasabası, artık herkesin yakından tanıyacağı bir yer olacak ve bu vesileyle Kürt’ün adı da artık dünyada konuşulacaktır. Mahsum Korkmaz’ın kaleminden Eruh baskını -4

- HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, her cezaevinin adeta özerk bir yapı haline geldiğini belirterek, “Hukuk tamamen ortadan kaldırılıp işkence sistematik hal almıştır” dedi.

-15 Ağustos 1984 yılında atılan ilk kurşunun bugün milyonlara ulaştığını söyleyen gerillalar, Medya Savunma Alanları'nda komutan Egît'in izinde bir savaş yürüttüklerini belirtti.

- Erdoğan’ın cemevi ziyaretini eleştiren HDP’li Kemal Bülbül, “Kimse o makama sıfatlarından sıyrılmadan gidemez. Gitse de haramdır. O divanda, o darda yaptıklarının hesabını verecek ve Türkiye'de insanlığa sorulacak. Eğer razı ise oraya girebilir. Değilse giremez” dedi.

- Bitlis’in Norşin ilçesinde bulunan bir Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar suçu işleyen İmam İhsan Pertekli, Üzümcüler köyünü terk ederek İstanbul’a kaçtı.