GÜNDEM 9 TEMMUZ 2018

9 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Çocuk cinayetlerinin ardından hükümetin toplumun hesap sormasının önüne geçmek için idamı gündeme getirdiğini söyleyen Av. Ercan Yılmaz, "İdam tartışmalarının içi boş" dedi.-GÖRÜNTÜLÜ

-Türk devletinin Efrîn'deki barbarlığı sınır tanımıyorİşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn'de insanlık suçu işlemeye devam ederken, uluslararası devletlerde ise yaşanan vahşeti seyirci kalıyor.-GÖRÜNTÜLÜ

-Erdoğan'ın yeminiyle bugün resmen Türkiye’de yaşanacak rejim değişikliği ve son KHK ile 18 bin kişinin işinden edilmesi Avrupa basınında geniş yer aldı. Yorumlarda “İşten çıkarma cumhuriyeti” ve “Modern Türkiye’nin ilk sultanı” gibi başlıklar kullanıldı.

-Kürtlük bilincini, donanımıyla tamamlayan; şair ve savaşçı; usta örgütleyici ve tavizsiz direnişçi olan Alişêr ile sözü ve silahıyla yanında duran eşi Zarîfe, tam 81 yıl önce bugün Türk sömürgeciliğine yamanan işbirlikçi ihanetin kurbanı oldular.

-Hakkari merkezde bulunan yolların AKP ve belediye gaspçısı tarafından tahrip edilmesine halk yolu trafiğe kaparak tepki gösterdi. Mahalle sakinleri kayyuma tepki olarak eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

-Karaca: Bugün idamı ve hadımı diline dolayanlar da bal gibi biliyor aslında; ne istismar ne de başka şiddet biçimleri böyle müdahalelerle çözülmez.