GÜNDEM 9 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “KJK’nin ‘Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı’ ve KCK’nin ‘Tecride, İşgale, Faşizme Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlelerine içinde olduğumuz dönemi güçlü değerlendirerek güçlü katılım gösterelim” dedi.

-Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Eğer faşizm yıkılıp demokrasi kurulacak, Türkiye halkları özgürleşecekse o zaman o meydandaki ittifakı gerçekleştirerek AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmek gerekir. O meydan AKP-MHP faşist ittifakını çok korkutmuştu” dedi.

-“Kürt kadını, Kürt varlığını korumadan kendisini var edemez, koruyamaz” diyen PAJK Meclisi Üyesi Helin Ümit, hamle sürecinde mücadelenin her alanında öncü düzeyinde yer alacaklarını söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi ile savaşın sona ereceğini söyleyen Güney Kürdistanlı siyasetçi Mehmûd Osman, Türk devleti ve ticari ortaklarının savaşta ısrar ettiklerini belirtti.

-Halklar arasında savaş çıkarıp silah ticareti yapmak isteyen emperyalist devletlerin Kürt Halk Önderi Öcalan’ı komployla esir aldıklarını söyleyen Ermeni Gazeteci Hamo Moskofian, aynı ülkelerin bugün Karabağ’da yaşanan savaşta da Erdoğan’ı desteklediğini belirtti.

-Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkanlık Sözcüsü Emine Osê, varlıklarının, işgal altındaki alanların özgürleştirilmesine bağlı olduğunu belirterek, “Halkımız toprağına dönecek. Tüm çabamız bunun içindir” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin konuşan YJA Star gerillası Azê Rojda, “Artık önderliğimizi özgürleştirmenin zamanıdır” dedi.

-İsveç Hükümeti'nin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi'ne üye 13 milletvekili, parlamentoya sundukları “Kürtler ve Kürdistan” başlıklı önerilerinde Kürtlerin Kendi Kaderlerini Tayin Hakkını belirlemesi için parlamentodan karar almasını istedi.

-Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Uluslararası Sekreteri Johan Hassel ile Milletvekili Serkan Köse, dün Dagens Arena adlı dergide yayımlanan ortak açıklamalarında Avrupa Birliği'nin HDP'ye yönelik tutuklamalara karşı güçlü bir tavır koymasını istedi.

-Birbirine yol olmalı insan, yolcu olmalı birbirinin yoluna, yolculuk etmeli birbiriyle, birbirine yolculuk etmeli. Bu fotoğraf, belki de onu anlatıyor.