Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

GÜNDEM 8 OCAK 2020

8 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-2019 yılında Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Kongra Star Yürütme Kurulu Üyesi Hîva Erebo, "İşgale karşı örgütleme düzeyimizi yükseltmeyi başardık" dedi.

-Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) 9 Ocak Paris Katliamı’nın yıldönümünde Avrupa’nın her yerinde Fransız Konsoloslukları önünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

-Erdoğan rejiminin Suriye'den Libya'ya cihatçı transfer etmesini değerlendiren Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sözcüsü Loqman Ehmê, Türk devletinin Avrupa sınırına cihatçılar için "güvenli bölge" kurmaya çalıştığını ve böylece hem Avrupa hem de Ortadoğu'yu tehdit etmeyi planladığını kaydetti.

-HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Libya tezkeresinin tıpkı Efrîn ve Rojava tezkereleri gibi Saray rejimini ve zorbalığını sürdürmek amacıyla meclise getirilip onaylandığını belirtti.

-2019 yılında Türk ordusu tarafından başlatılan 'Pençe operasyon'larının boşa çıkarıldığını belirten gerillalar, "Pençe operasyonu ile gerillayı tasfiye etmeyi hedefleyen TC ordusu aldığı darbeler sonucunda gerillanın pençesine takıldı" dedi.

-Hükümetin reform planıyla çalışanları yoksul emekliliğe mahkûm etmeye hazırlandığı Fransa’da büyük oranda işsiz olan 55-64 yaş arası bireylerin çok daha büyük bir dramla karşı karşıya kalmaları riski var.

-İktidar destekli Luis Parra’nın Parlamento Başkanı ilan ettiği Venezuela’da şimdi de muhalif Juan Guadio’nun de facto parlamento başkanlığıyla işler daha da karışık bir hal almış durumda.

-İsrail’in Yahudi Soykırımı’nın sembolü kabul edilen Auschwitz Toplama Kampı’nın kurtuluşunun yıl dönümünde en büyük kayıpları yaşayan Polonya’ya yer ayırmamasına Varşova’dan sert tepki verildi.

-Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ardından artan gerginlik nedeniyle Fransa’dan vatandaşlarına ‘İran’a gitmeme’ uyarısı gelirken, Almanya bu konuda henüz çekinceli davranıyor.