GÜNDEM 6 TEMMUZ 2018

6 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Osmaniye Cezaevi'nde rehin tutulan Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran'a hakaretler eşliğinde çıplak arama ve defalarca çömelip kalkma dayatılıyor. Dövülen Baran, hücreye atılıyor.

-Finlandiya'nın ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştiren ve Efrîn'i işgal eden Türkiye'ye yaptığı silah satışları, siyasi parti ve barış örgütlerinin tepkilerine yol açıyor.

-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) temsilcisi Gülsüm Kav, çocuk istismarına çözüm olarak sunulan idam ve hadım cezalarının, sorunun üstünü örtmek anlamına geldiğini söyledi.

-Türk devletinin işgaline karşı Xakurkê'de savaşan gerilla Roza Bager, "Düşman Xakurkê bitti diyor. Ama şimdi Xakurkê’nin her mevziisinde de direniş destanları var" dedi.

-Türk devletinin yürüttüğü siyasi soykırımların bir benzerini Alman devleti ülkesine sığınan Kürtlere karşı devreye soktu. Kürt dernekleri sudan bahanelerle basılıyor, Kürtçe kitaplara el konuluyor, sosyal medya paylaşımları ‘suç’ nedeni oluyor, Kürtlerle dayanışma içinde olan Almanlar baskı altına alınıyor…