GÜNDEM 6 EYLÜL 2019

6 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-AKP/MHP’nin 19 Ağustos günü Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesini protesto eylemleri takip edilecek.

-HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, HDP’li belediyelere haksızlık yapıldığının farkında olan Türkiye kamuoyunun daha fazla tepki göstermesini beklediklerini belirterek, “Omuz omuza ve yan yana olmamız gerekiyor” dedi.

-Amed HDP İl binası önünde yapılan provokatif eylemin AKP'nin yürüttüğü özel savaşın bir parçası olduğunu söyleyen HDP vekili Musa Farisoğulları, ailelere "AKP'nin oyununa gelmeyin" çağrısında bulundu.

-Van, Amed ve Mardin belediyelerine atanan kayyumları soran Sol Parti Milletvekili Michel Brandt’ın mektubuna Alman Dışişleri Bakanı Maas “Türkiye’nin hukuk devletine dönüşmesi için girişimlerde bulunuyoruz” şeklinde yanıt verdi.

-Ağustos’ta Almanya’ya sığınma başvurusu yapan Türkiye vatandaşlarının sayısı 1306 olarak açıklandı. Böylelikle Türkiye vatandaşları Suriyelilerin ardından en fazla Almanya’da iltica eden grup oldu.

-Yapılan bir araştırmaya göre, ergen yaştaki bireylerde beyindeki baskılama sistemlerinin yeterli olgunluğa erişmemesi, daha tehlikeli ve kontrolsüz davranışların ana kaynağı.