GÜNDEM 3 NİSAN 2018

3 Nisan 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’daki AK binası önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Bremen şehrinden gelen yeni bir grup sürdürüyor.

-4 Nisan’a ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “4 Nisan ilk ezilen ulus, ilk sömürülen sınıf gerçeğini tersine çevirerek özgürlüğünün peşinden dağlara çıkan, savaşan, savaştıkça özgürleşen kadın gerçeğinin doğuşudur” dedi.

-Hasankeyf’e gezmeye gelen çocuklar, tarihi yok etmek isteyenlerden hesap soracaklarını söylüyor.

-Türk devletinin Kürdistan'daki sıkıyönetim uygulamaları artıyor. Van’da Jandarma’nın sadece 30 Mart'da 60 ekip ve 458 personel ile 9 bin 351 kişi ve 5 bin 283 aracı sorgulaması tepkilere neden oldu.

-Stockholm'un Sollentuna semtindeki bir restoranın sahipleri, Efrîn halkıyla dayanışmak amacıyla bugün satıştan elde edeceği gelirlerin bir bölümünü Efrîn'e insani yardım yapan Roja Sor'a verileceğini açıkladı.

-HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, AKP’nin Kürtlere yönelik devreye koyduğu topyekun saldırı konseptinin bumerang etkisi yaratacağını söyledi.

-Fikret Başkaya, Kürtlerin artık belli bir eşiği geçtiğini ve artık Sykes-Picot'un, Lozan'ın gerisine düşmek diye bir şeyin asla olamayacağına dikkat çekti.