GÜNDEM 27 MAYIS 2018

27 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HDP milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Erdoğan’ın açıkladığı seçim bildirgesinde cemevlerine statü tanıyacaklarına ilişkin vaadin Aleviler açısından yok hükmünde olduğunu vurguladı.

-Turgut Öker’in adaylığının YSK tarafından reddedilmesine tepki gösteren FEDA, "Pir Zeynel Kete ve Turgut Öker canlarımızın yanındayız. Hak kazanacak, zalimlerin zulmü kaybedecektir" dedi.

-İstanbul Arap Alevileri Meclisi üyelerinden Ufuk Sultanoğlu, “Yıllardır yok sayılıyoruz, inkar ediliyoruz ve sonra öyle bir zaman gelişiyor ki kendi kimliğimizden, fikirlerimizi taşıyacak olan Barış Atay’ın adımıza vekillik yapacak olması bizim hep talebimizdi. Ve bu talep karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

-Aynı iş yerinde çalışan kadın ve erkekler arasındaki maaş farkının önüne geçmek için bu yılın başından itibaren Almanya’da çıkan “erkekler ne kadar maaş alıyor?” yasasını çok az sayıda kadının kullandığı ortaya çıktı.