GÜNDEM 25 KASIM 2017

25 KASIM HABER MERKEZİ GÜNDEMİ

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesiyle düzenlenen eylemler takip edilecek.

-YPJ savaşçıları, 25 Kasım’ı Dêrazor’da DAİŞ'e karşı savaşarak karşılıyor. YPJ savaşçıları, "DAİŞ'in sonunu getiriyoruz, zulmünü yaşayan kadınları özgürleştiriyoruz" dedi.

- Dêra Zor’u özgürleştirmek için başlatılan Cizre Fırtınası Operasyonu ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen oturma eylemi takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

- Kayıp yakınlarının Batman, Amed ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri eylemler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi eş başkanı Cemil Bayık, PKK’nin ilk kuruluş dönemini anlattı.

- 40 yıldır Kürdistan dağlarında amansız bir mücadele veriliyor. Kürt halkının özgürlüğünü esas alan bu mücadele, birçok aileyi dağlarda aynı mücadele saflarında aynı mevzilerde buluşturuyor.

- Türk devletinin hava saldırılarını yoğunlaştırdığı ve '3 kişi bir araya gelemiyor' propagandası yaptığı bir süreçte yüzlerce gerilla, görkemli 40’ıncı yıl kutlamaları yaparak da yanıt veriyor.

- Medya Savunma Alanları'nda TEV-ÇAND bünyesinde sanat çalışmalarına katılan gerilla Baran, 'Vengdano' adlı Zazakî eseriyle şehitlerinin anısını yaşatmak istediğini söylüyor.

- 24 Eylül'deki seçimlerde Sol Parti'nin listesinden Alman Federal Meclis üyeliğine seçilen Kürt siyasetçi Gökay Akbulut polis tarafından hedef gösterildi. Akbulut'a karşı başlatılan linç kampanyasına bazı medya kuruluşları da katıldı.

- Kolombiya’da FARC gerillaları ile ordu arasındaki savaşa son veren barış anlaşmasının birinci yılı geride kalırken, şimdiye kadar FARC’ın attığı adımlara karşılık hükümet yeterli çabayı göstermedi.