GÜNDEM 24 MAYIS 2018

24 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HDP Eşbaşkanı Buldan, Ardahan’dan Edirne’ye kadar ulaşamayacakları kimsenin kalmayacağını belirterek, "Halkımız hazır ve önümüzde gidiyor. Gece gündüz çalışacağız" dedi.

-Ekonomik kriz ve ambargo nedeniyle iflasın eşiğinde olan Hakkari esnafı, hesabını 24 Haziran’da AKP'den sormaya hazırlanıyor.

-AKP'nin 16 yıllık iktidarı, hamasetle yoğrulmuş toplum mühendisliği eşliğinde devlet zorbalığının sistematik cinayet ve katliamlarıyla geçti. Tekli infazlar veya toplu kıyımlarla on binlerce katledildi.

-Türk devletinin Kürdistan işgaline karşı 26 Mayıs'ta yapılacak "Küresel Eylem Günü"ne Asya ülkeleri de destek verecek.

-Avrupa'daki seçim çalışmalarını sürdüren HDP ilk mitingini "Oylar HDP’ye, Birlikte Kazanacağız" şiarıyla 26 Mayıs Cumartesi günü Almanya'nın Köln şehrinde yapacak.

-İsviçre’nin Basel Kantonunda yayın yapan BZBasel adlı gazete, Erdoğan’ın ABD’deki 19 ton altını İsviçre’ye aktardığını yazdı.

-Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği savaş suçlarını yargılayan Uluslararası Tribunal (Daimi Halklar Mahkemesi), bu Perşembe günü Avrupa Parlamentosu’nda kararını açıklayacak.