GÜNDEM 23 OCAK 2020

23 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk devleti, günümüzde Suriye özelinde Osmanlıcılığı güncelleyerek Ortadoğu’ya yaymaya çalışırken bölge halklarının hafızasında ise Osmanlı’nın o kanlı yüzü hala tazeliğini koruyor.

-DAİŞ çetesi Taner Sabri Görenoğlu, DAİŞ’in yeni halifesi El Selbi’nin yakın adamlarıyla birlikte Türkiye’de olduğunu söyledi.

-Mimar Mücella Yapıcı, Kanal İstanbul projesinin bugüne kadar yapılan tahribatın en üst noktası olacağını vurgulayarak, coğrafyanın tamamını etkileyecek bu projenin tümden reddedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

-Kadınların birçok alanda halen erkeklere oranla daha az temsil edildiği Avrupa ülkelerinde Yunanistan’daki seçimlerle birlikte 8 başbakan ve cumhurbaşkanı kadınlardan oluşuyor.

-Tüm dünya Çin’de baş gösteren ve şimdiye kadar çok sayıda kişinin ölümüne neden olan Corona Virüsü nedeniyle uluslararası acil durum ilan edilip edilmeyeceğine Perşembe karar verilecek.

-İran’da rejimin önemli milis güçlerinden olan Besic üyesi olan ve Devrim Muhafızları’nın Huzistan eyaletindeki komutanlarından birinin silahlı saldırıda öldürüldüğü duyuruldu.