GÜNDEM 23 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İstanbul Sözleşmesi'nin gündeme geldiği günden bu yana her gün en az bir kadının katledildiğini söyleyen DBP Meclis üyesi ve TJA aktivisti Zeynep Üren, kadın cinayetlerini işleyen katillerin iktidardan güç aldığını belirtti.

-Doğu Akdeniz’deki sondaj meselesi üzerinden Yunanistan ile karşı karşıya gelen Türkiye’nin gerilim politikası uyguladığını söyleyen HDP’li Hişyar Özsoy, bunun masadan pay kapmak için strateji olduğunu belirtiyor.

-Büyük kısmı Brezilya topraklarında bulunan Amazon ormanlarındaki yıkım devam ederken, tarım alanları açmak için ormanları yakan çiftçiler ile şirketlerin cezasız kalması bu tür eylemleri cesaretlendiriyor.

-Ekolojist Önder Algedik, Covid-19 salgını sürecinde belediyelerin yetersizliklerine değinerek, "Belediyeler asfalt belediyeciliği yaptı. Halkın gıda sorununu gidermediler. İktidarın elini güçlendirmemek gerekiyor" dedi.

-Sürekli AKP'li yandaşlara torpil iddiaları ile gündeme gelen İŞKUR, Hakkari'de de her yıl AKP'ye yakın kişileri işe alıyor.

-Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlere yardım eden Océan Viking isimli geminin mürettebatı ile serbest bırakılmasını isteyen SOS Méditerranée, “21. yüzyılda insanların gözümüzün önünde boğulup ölmesine izin veremeyiz” dedi.