GÜNDEM 23 ŞUBAT 2020

23 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kadınların meslek kollarında yaşadıkları sorunlara değinen KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Kadınlar üzerindeki mobbingi, siyasal iktidarın politikalarından bağımsız, politik bir kapsamdan çıkarıp konuşamayız" dedi.

-Irkçı saldırılara karşı tepki koyan Cizrespor’un ligden çekilme kararı sonrası, birçok saldırıya rağmen harekete geçmeyen PFDK, kulüp başkanını soruşturmaya aldı.

-Van’da şu ana kadar dört kişi korona virüsü şüphesiyle gözetim altına alınırken, yetkililerin net bir açıklama yapmaması tedirginliği arttırdı.

-Gerilla saflarına 2012’de katılan Amara Viyan, Kürdistan dağlarında en çok da kadın hareketinin öncülüğü ve gücünden etkilenir. Devrimci bir Kürt kadını olarak Heftenîn’e ve yoldaşlarına duyduğu sevgisi, bir çağlayan olur akar mısralara. 

-Almanya’nın başkenti Berlin’de 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla, YEKMAL’in bir çok üniversiteyle ortaklaştığı iki günlük bir dil sempozyumu düzenlendi.

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika’nın koronavirüse karşı hazırlığının yetersiz olduğunu belirterek Afrika Birliği’ni “ortak cephe” almaya çağırdı.

-Brezilya’da polisin daha iyi ücret için başkaldırdığı kuzey doğudaki Ceara eyaletinde, iki gün içerisinde 50’yi aşkın cinayet işlendi.

-Meksika, 9 Mart günü kadına yönelik şiddete karşı büyük bir greve hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı ve Kongre üyeleri de ulusal kadın grevine destek mahiyetinde açılamalar geldi.

-Finlandiya, ordudaki asker açığını kapatmak için kadınlara zorunlu askerlik hizmeti getirmeye hazırlanıyor.