GÜNDEM 22 NİSAN 2018

22 Nisan 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgal saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan ve Şehba’da kamplarda ve yıkık evlerde yaşayan Efrîn halkı zor şartlar altında direnişini sürdürüyor.

-Geçtiğimiz haftalarda Reqa'da kurulan Suriye Gelecek Partisi Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Halep İl Başkanı Mihemed Heci, Suriye krizinin çözümü için yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu ve partilerinin de bu amaçla kurulduğunu kaydetti.

-Van’da son dönemlerde sahnelenen Kürtçe tiyatro oyunlarına halk yoğun ilgi gösteriyor.

-Son dönemlerde Almanya'da sığınanların başvurularını inceleyen kuruluş Göç ve Mülteci Dairesi’nde skandalların sonu gelmiyor. Son bir yılda daire ile çalışan 2 binden fazla tercümanın işine son verildiği açıklandı.

-Türk devletinin Batı ve Güney Kürdistan’a yönelik işgali ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına ‘demokrasi nöbeti’ gerçekleşecek. Nöbette Kürdistanlılar ve dostları 3 gün boyunca açlık grevi eylemi düzenleyecek.

-Erdoğan’ın bugün büründüğü faşizan, Türkçü, ırkçı, tahammülsüz siyasetin bir tercih olduğunu, özünün o olduğunu biliyoruz. Bunlar kendisinin de içinden yetiştiği siyasi geleneğin sahip olduğu sosyolojik kodlardır.