GÜNDEM 20 KASIM 2019

20 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, "Şu anda en acil görevlerin başında birleşik demokratik kadın mücadelesinin yükseltilmesi geliyor" dedi.

-ABD’nin DAİŞ ile işbirliği yapan ve Türkiye’de faaliyet gösteren para transfer şirketlerinin peşine düşmesinden hemen sonra Alman polisinin de “Hawala” sistemi gibi bir yöntemle Türkiye’ye 200 Milyon Euro para havale eden suç şebekesine operasyon yapması dikkat çekti.

-UNICEF tarafından hazırlanan rapora göre çocukların haklarının iyileştirilmesinde son 30 yılda ciddi ilerlemeler sağlansa da, halen yüz milyonlarca çocuğu doğrudan etkileyen ağır sorunlar devam ediyor.

-Birleşmiş Milletlere göre İran’daki halk isyanında onlarca kişi katledilirken, Af Örgütü, barışçıl gösterilere karşı kullanılan şiddetle yüzlerce kişinin öldürülmüş olabileceğini duyurdu.