GÜNDEM 2 TEMMUZ 2018

2 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Süleyman Soylu’nun tehdit içeren ve kutuplaştıran sözlerini değerlendiren Av. Eren Keskin, “İlk o sözleri duyduğumda Esat Oktay Yıldıran’ı hatırladım” derken Dil Bilimci Necmiye Alpay ise, “Bu bir Türkiye sorunu. Bir beka sorunu değil, yönetilememe sorunu. Balık baştan kokar” dedi.

-Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Katliamı’nın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen adalet talebi hala karşılanmadı.

-Yazar Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, Madımak katliamı kararını verenlerin bugün iktidarda olduğunu belirterek, “Madımak kararını derin devlet verdi. Hedef ise babamdı. Ama derin devletin işlediği suçlar hiçbir zaman aydınlanmaz. Madımak da onlardan biridir” dedi.

-Komutan Numan Amed'in 2013'te şahadetinin ardından gerillaya katılan kardeşi Delîla, "Abimi hiç görmedim ama hep yanımda gibiydi. Zirvelerden bağırıyorum; Abi buradayım!.." diyor.

-Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi ile Güney Kürdistan’da arasında bulunan birçok noktada askerlerin ormana hilal ve yıldız çeklinde benzin dökerek yaktığı ortaya çıktı.

-Aylık kadın gazetesi Newaya Jin'ın Temmuz sayısı "Tüm barikatlar aşılacak" manşeti ile çıktı.

-Satürn’ün uydusu Enseladus’ta karmaşık organik moleküller bulundu. Enseladus, olası yaşam biçimlerini barındırmak için en uygun adaylardan biri olarak dikkat çekiyor.

-Kaliforniya’nın Yosemite doğal parkındaki dev Mariposa ormanında, 500 sekoya ağacı bulunuyor. Bazıları bundan 2 bin yıl önce İsa peygamber döneminde yeşermeye başladı. Turist tehdidine karşı tedbirler alındı.