GÜNDEM 18 KASIM 2019

18 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Stêrk TV’de yayınlanan özel programa konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Dünya halkları Rojava direnişe sahip çıkıyorlar, işgale ve Kürt katliamlarına karşı duruyorlar. Fakat burada da eksiklikler var. Bakur için de bir şeyler yapmalılar. Sadece Rojava'ya sahip çıkmak çözüm değildir” dedi.

-Rojava'yı işgal etmek için "sınır güvenliği" bahanesiyle Kürtleri sınırdan 30 kilometre sürmeye çalışan Türk devleti aynı politikayı 1930'larda Seyfo katliamı sonrası tehcir edilen Asuriler için de Fransa'ya dayatmış.

-ANF’ye konuşan enternasyonalistlerden Amerikan asıllı Serhildan ve Rusya asıllı Kemal işgale karşı direnişten taviz verilmeyeceği mesajı verdi.

-AKP MYK üyesi ve Urfa Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla ailelerinden 3 kişi katledilen Şenyaşar ailesi, 17 aydır dosyalarının açılmadığını belirterek adalet bekliyor.

-Şehadete ulaşan Helwest Partizan'a göre PKK, sadece halkın ve devrimin çıkarını gözeten gerçekliği temsil ediyor.

-Bütün Avrupa ülkelerini kapsayacak yeni bir plan üzerine çalışan Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer, sığınma başvurularının sınırlarda yapılmasını planlıyor.