GÜNDEM 18 AĞUSTOS 2019

18 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk devletinin Rojava’ya yönelik tehditlerine dikkat çeken PKK Merkez Komite üyesi Hemrin Dersim, “Rojava halkı, DAİŞ’in en büyük destekçisi olan Türk devletine karşı kazanımlarını koruyacak ve kendini savunacaktır” dedi.

-Cezaevlerinde artan işkencelere ilişkin konuşan Ankara İHD Şube Başkanı Nuray, işkence ve darp vakalarının yanı sıra sağlık sorunlarının da yoğun şekilde yaşandığına dikkat çekti.

-Cizre Belediyesi’nde kayyum 260 milyonluk borcun yanı sıra belediyeye ait olan toplamda milyarlarca liralık taşınır ve taşınmaz mallarını devlet kurumlarına devretti.

-Toplumsal Cinsiyet ve Barış kitabı çatışma ya da savaşlardan çıkan ülkelerin barış süreçlerinde kadın ve LGBTİ’lerin taleplerine ne kadar cevap verildiğine bakarken tüm bu deneyimlere eksik kalan birçok teorik tartışmayı da ekliyor.

-Gasp edilen haklarının verilmesi için haftalarca direnen Özsüt işçileri Kerem Girenay ve Cansu Sarya Andaç’ın tazminat ve yıllık izin ücretlerinin yatırılmadığı ortaya çıktı.

-Norveç’in başkenti Oslo’daki Akershus Sanat Merkezi’nde Kürt sanatçı Gelawesh Weledkhan’ın Efrinli çocuklar ve Şehba kamplarındaki çalışmaları sergileniyor.

-Hong Kong’da Çin’in askeri müdahale uyarılarına karşı on binlerin katılımıyla gösteriler devam ederken, bugün çok daha büyük bir gösteri bekleniyor.