GÜNDEM 16 HAZİRAN 2018

16 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran'da Türkiye'de uluslararası standartlara uygun adil ve özgür seçim beklentisi içinde olduklarını söyleyen Wallström, ancak OHAL'ın muhalefet partileri ve cumhurbaşkanı adayların eşit koşullarda kampanya yürütmelerini zorlaştırdığını belirtti.

-İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Cem Bitnel ve Sosyalist Parti Milletvekili Mustafa Atıcı, İsviçre’de yaşayan seçmenlere sandık başına giderek oy kullanma çağrısı yaptı.

-Kendini bulan, kendi özünü, öz kültürünü koruyacak ve bunu anayasal düzeyde savunacak olan partiye oyunu verecek olanların üç kelimelik sözü; oyumu kendime veriyorum!..

-İşgal edilen Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin vahşeti bitmiyor. Şimdiye kadar yüzlerce Efrînliyi kaçıran Türk devleri ve çeteleri dün de 60 kişiyi kaçırdı.

-AKP’nin İslam dinini kullanarak siyaset yapmasına tepki gösteren din alimi Abdulbari Tiryaki, "Erdoğan insanları temiz dinimizle kandırıyor. Buna karşı artık uyanık olmamız gerekiyor" dedi.

-Köln'de herkes tarafından 'Şeker amca' olarak tanınan 82 yaşındaki Hasan Atasever, AKP'den kurtulmak için herkesi HDP'ye oy vermeye çağırdı.

-HDP Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, bu seçimlerde AKP-MHP iktidarının başarılı çıkmasıyla faşizmin kurumsallaşacağını ve bunun da son seçim olacağını söyledi.

-İsveç Sol Parti lideri Jonas Sjöstedt, Türkiye'de Erdoğan'ı durduracak tek gücün HDP olduğunu belirterek tüm seçmenlere sandık başına gitmeleri ve oylarını HDP  için kullanmaları çağrısı yaptı.